Розкрадання бюджету та збут наркотиків: у Вишгороді викрили високопосадовця

Читать на русском

У приватній столичній та орендованій у Вишгороді заступником міського голови квартирах оперативники вилучили кокаїн, амфетамін та марихуану.

Служба безпеки України викрила на розповсюдженні наркотиків заступника мера Вишгорода Київської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр СБУ.

Посадовець також підозрюється в розкраданні бюджетних коштів.

«У приватній столичній та орендованій у Вишгороді заступником міського голови квартирах оперативники спецслужби вилучили кокаїн, амфетамін та марихуану, раніше були задокументовані спроби реалізації посадовцем наркотиків», – йдеться в повідомленні.

Посадовцю оголосили про підозру за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) та ст. 309 (те ж саме, але без мети збуту) Кримінального кодексу.

Також спецслужба встановила, що він спільно зі службовцями міськради розкрадав бюджетні кошти, виділені на ремонти житлових будинків міста. Вони підозрюються в тому, що до актів приймання виконаних робіт у 2016-2017 роках вносили завищені дані про обсяги та вартість ремонтів. Частину виділених із бюджету коштів зловмисники перераховували на рахунки фіктивних підприємств і привласнювали.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучили фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації, які підтверджують факт незаконного заволодіння держкоштами.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Правоохоронці наразі встановлюють розмір збитків, завданих міському бюджету. Триває слідство.

Раніше СБУ розпочала спеціальне досудове розслідування щодо двох депутатів Севастопольської міської ради та оголосила їх у розшук.

Також в СБУ розповіли, яким чином спецслужби РФ вербують українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: