Бійці АТО стали отримувати підвищені надбавки за «бойові»

Читать на русском
За вересень бійці на передовій на Донбасі отримали підвищені надбавки за участь у бойових діях.
Ілюстративне фотоФото: rian.com.ua

Українські військові почали отримувати підвищену доплату за участь у бойових діях.

Як повідомили «Слову і Ділу» бійці ВДВ, що несуть службу на передовій у Донецькій області, цього місяця підвищені виплати їм уже нарахували.

«За вересень «бойові» прийшли підвищені. Тим, хто на першій лінії, – по 10 тисяч гривень. І тим, хто на другій, – по 4,5 тисячі гривень», – розповіли десантники.

Нагадаємо, матеріальне забезпечення бійців АТО складається із зарплати, передбаченої контрактом, і додаткової надбавки за участь у бойових діях. Зарплата солдата становить 7 тис. грн, а якщо він на передовій, то отримає ще 10 тис. грн «бойових», тобто 17 тис. грн на місяць у сумі.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв 100-тисячну компенсацію кожному учаснику АТОСказано 4 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, до того, як президент Петро Порошенко підписав указ про підвищення надбавок, за «бойові» на першій лінії доплачували лише 4,2 тис. грн на місяць. Крім цього, з липня були підвищені базові ставки військовослужбовців: раніше стрілки у високомобільних десантних військах отримували по 7,2 тис. грн зарплати, а після підвищення – по 8,2 тис. грн.

Тим часом на фронті останніми тижнями спостерігається загострення ситуації. Це показала динаміка обстрілів ЗСУ, візуалізована «Словом і Ділом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: