У ГПУ відмовилися коментувати мільйонну зарплату заступника військового прокурора

Читать на русском

У Генпрокуратурі заяви, що перевіркою заробітної плати першого заступника військового прокурора повинно зайнятися Нацагентство.
Володимир Жербицький

Генеральна прокуратура України заявила, що перевіряти достовірність мільйонної заробітної плати вже звільненого першого заступника військової прокурора Володимира Жербицького має Національне агентство з питань запобігання корупції.

Таку відповідь надала начальник відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури Наталія Теличко на запит «Слова і Діла» щодо отриманої Жербицьким заробітної плати 18 жовтня в розмірі понад мільйон гривень.

«Роз'яснюємо, що згідно з чинним законодавством, перевірка достовірності заповнених декларацій і повідомлень належить до повноважень НАЗК», – йдеться в листі Теличко.

За її словами, в разі виявлення НАЗК порушень у Жербицького агентство проінформує про це спеціальні органи. Також у ГПУ наголосили, що закон «Про доступ до публічної інформації» не передбачає якихось пояснень, проведення перевірок тощо. До того ж у Генпрокуратурі навіть не вказали, за який період була виплачена зарплатня.

Як з'ясувало «Слово і Діло», 18 жовтня Жербицький подав повідомлення про суттєві зміни майнового стану, в якому вказав отримання зарплатні в розмірі 1 мільйона 25 тисяч 189 гривень. Того ж дня він подав декларацію перед звільненням.

Нагадаємо, нещодавно журналісти програми «Схеми» з'ясували, що перший заступник військового прокурора Жербицький отримує підвищену пенсію, попри обмеження максимального розміру в 11 тисяч гривень, встановлене з 2015 року.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, що член правління «Укрзалізниці» заробив кілька мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: