«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 25 вересня до 25 жовтня

Читать на русском

Протягом останніх чотирьох тижнів, із 25 вересня по 25 жовтня, проросійські бойовики обстрілювали позиції українських військових на Донбасі 645 разів. Під час атак загинули 11 бійців ЗСУ, ще 45 – отримали поранення. Кожні кілька днів протягом цього періоду Україна втрачала щонайменше одного бійця, а в дні, коли відбувалися масовані обстріли, гинули по 2-4 солдатів…

Якість або кількість: чи дочекається армія нових видів зброїШанси переозброїти українських військових на передовій на нові зразки озброєнь вкрай малі через недофінансування.

«Слово і Діло» продовжує вести сумну статистику обстрілів і людських втрат під час гібридної війни на Донбасі. Так, за даними РНБО та прес-центру АТО, найбільш масовані обстріли за вказаний період були зафіксовані в проміжку часу між 16 та 18 жовтня на донецькому, маріупольському та луганському напрямках. Тоді Україна втратила 4 бійців: по двоє 16 та 17 числа, а 18 числа інтенсивність обстрілів перевищувала 50 за добу.

11 жовтня терористи накривали вогнем позиції української армії на донецькому й маріупольському напрямках, тоді військові зафіксували за добу понад 40 обстрілів. Ще кілька сплесків активності спостерігалися з 3 до 8 жовтня, перш за все на донецькому напрямку, а також у напрямку Маріуполя та на Луганщині. Проте найбільших втрат за один день ЗСУ зазнали 24 жовтня: тоді четверо бійців загинули й стільки ж отримали поранення.

Щодо зброї, яку в цей період найчастіше застосовували терористи, то це перш за все 82-мм міномети та міномети калібру 120 мм.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про те, що бойовики «ДНР» активно риють окопи в районі Донецького аеропорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: