У НАБУ прокоментували обшуки у Труханова

Читать на русском
В Антикорупційному бюро підтвердили проведення слідчих дій в офісі та вдома у мера Одеси Геннадія Труханова.

Детективи Національного антикорупційного бюро дійсно проводять обшуки за місцем роботи і проживання міського голови Одеси Геннадія Труханова в рамках розслідування двох кримінальних проваджень.

Таку інформацію «Слову і Ділу» підтвердили в прес-службі правоохоронного органу.

«З огляду на те, що детективи також перевіряють версію з можливою ​​причетністю мера міста Одеси до кримінальних злочинів, слідчі дії (обшуки) проводяться за місцем його роботи та проживання», – зазначили в НАБУ.

За інформацією Бюро, обшуки проводяться в кримінальних провадженнях щодо можливого привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг та подальшого перерахування незаконно одержаних доходів на рахунки підконтрольних офшорних підприємств, а також щодо передачі майна КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» до статутного капіталу ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса». Внаслідок другого кримінального провадження, на думку детективів, майно територіальної громади незаконно вибуло з її володіння, чим останній завдано збитків на суму понад 100 мільйонів гривен.

Окрім того, слідчі дії проводяться й у інших осіб, що фігурують у матеріалах проваджень.

«Обшуки здійснюються за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до вчинення зазначених кримінальних правопорушень, та за місцем знаходження речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, – додали в Бюро.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що НАБУ прийшло з обшуками до Труханова. Згодом стало відомо, що обшуки НАБУ в Труханова пов'язані з приватизацією аеропорту Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: