Меддовідки та кримінальна відповідальність: як боротися з неадекватними водіями?

Читать на русском
Олег Назаренкогендиректор ВААІД

Свого часу з ініціативи Ради автомобілістів при Кабміні був скасований не лише транспортний збір, але й довіреності на керування авто, тимчасові реєстраційні талони, меддовідки тощо. Зараз є припущення, що це було зроблено даремно.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, передає «Слово і Діло».

«Зараз, коли настільки зросла кількість неадекватних водіїв на дорогах, і ми не знаємо, чи то вони під впливом якихось препаратів, алкоголю, чи то просто, образно кажучи, трохи не при собі, дедалі частіше виникає питання про необхідність повернення меддовідок і права на перевірку цих довідок поліцією у водіїв», – зазначив Назаренко.

Експерт не виключає появи критики й заперечень у зв'язку з цим, але це буде пов'язано з корупцією в цьому сегменті, тобто з можливістю замовити таку довідку з доставкою додому.

Чим завершилися розслідування найвідоміших VIP ДТПУ зв’язку з резонансним ДТП за участю Шуфрича-молодшого «Слово і Діло» вирішило пригадати, чим завершилися найвідоміші резонансні VIP ДТП.

«Тому важливо повернення меддовідок запроваджувати одночасно із запровадженням кримінальної відповідальності для лікарів, які торгуватимуть такими меддовідками», – підкреслив фахівець.

Він додав, що має бути встановлений жорсткий контроль за діяльністю лікарських установ.

«В іншому разі «неадеквати» на дорогах без водійського посвідчення та меддовідки, зате з «вітром у головах», витіснять із доріг нормальних водіїв, тобто замість «дай дурневі дорогу» будне «дай дурням дороги». Всі дороги», – резюмував Олег Назаренко.

Нагадаємо, минулого тижня відбувся суд у справі щодо трагічної ДТП в Харкові, в результаті якої загинули 5 людей, а 6 – постраждали. Суд взяв під варту на 2 місяці 20-річну Олену Зайцеву, яка була за керомом автомобіля «Лексус». За версією слідства, в матеріалах провадження достатньо доказів, що саме дії дівчини призвели до аварії.

Раніше аналітики «Слова і Діла» назвали найпоширеніші причини ДТП і з'ясували, чим завершилися розслідування найвідоміших VIP ДТП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: