Суд обрав запобіжний захід винуватиці смертельної ДТП у Харкові

Читать на русском
Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, винуватиця затримана поліцією й арештована судом.

Суд арештував доньку харківського бізнесмена Олену Зайцеву, яка вчинила смертельну ДТП, внаслідок якої загинули 5 людей.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

«Винуватиця затримана поліцією й арештована судом. Поліція проводить розслідування, вивчає, в тому числі, роль водія другої машини, що брала участь у ДТП, за результатами якого, сподіваюся, суд ухвалить адекватне тяжкості скоєного кожним із них рішення», – повідомив він.

Омелян відреагував на ДТП в Харкові: погрожує водіям «драконівськими штрафами»Після смертельного ДТП за участю мажорки на «Лексусі» в Харкові Омелян хоче суворіше контролювати всіх водіїв.

Аваков також заявив, що до кінця року потрібно ухвалити законодавчі акти, що дозволяють запровадити низку заходів: «Повсюдне застосування процедур автоматичної відеофіксації порушень і жорсткі штрафи; радикальне посилення покарання за водіння автомобіля в нетверезому вигляді».

Також міністр повідомив, що в 2016 році в дорожньо-транспортних пригодах в Україні загинули 3187 людей, травмовані – 32 079.

«А за 9 місяців 2017 року на дорогах загинули 2317 і травмовані 25 082 наших громадянина», – зазначив він.

Також відомо, що прокуратура області оголосила Зайцевій підозру за фактом скоєння ДТП, що спричинило загибель кількох осіб.

Зазначається, що за результатами експрес-досліджень крові алкоголю або наркотичних речовин у водіїв обох автівок не виявлено.

Як відомо, ввечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар і перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них – двоє жінок, які перебувають у дуже важкому стані.

Харківський міський голова Геннадій Кернес пообіцяв допомогу в організації похорону та лікуванні постраждалих внаслідок аварії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: