Чим завершилися розслідування найвідоміших VIP ДТП

Читать на русском

У суботу ввечері в центрі Києва сталося чергове резонансне ДТП – на пішохідному переході на вулиці Шота Руставелі спорткар Bentley збив людину. За кермом преміум-авто був син народного депутата від «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич-молодший. Ані сам винуватець аварії, ані його впливовий батько від відповідальності не відмовились і відразу ж заявили про готовність до співпраці зі слідством. Що ж до постраждалого, станом на вечір 29 серпня він перебував у київській лікарні, де його прооперували ізраїльські медики. За попередніми даними, Шуфричу-молодшому загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі, однак, враховуючи, що раніше він не мав проблем із законом, суд може призначити йому покарання у вигляді штрафу й умовного позбавлення волі.

Як буде розвиватися ситуація надалі, «Слово і Діло» обов’язково відстежуватиме. Однак це вже геть не перша дорожньо-транспортна пригода за участю дітей впливових батьків в Україні за останні роки. Та й самі відомі політики час від часу потрапляють на перші шпальти ЗМІ завдяки своїм автопригодам. «Слово і Діло» вирішило пригадати найвідоміші з таких ДТП і поцікавитися, чим завершилися відкриті за ними кримінальні справи.

Збив син депутата, врятував син рабина: стало відомо, хто надав першу допомогу жертві ДТП із ШуфричемПершу допомогу збитому Шуфричем-молодшим чоловіку на Шота Руставелі в суботу надав син головного рабина України Моше Азмана.

Минуло вже 10 років, але українці, напевно, й досі добре пам’ятають історію Сергія Калиновського – пасинка бізнесмена Дмитра Фірташа, який на новенькому спортивному BMW спровокував смертельну аварію на столичному бульварі Шевченка. Сам водій вижив, але через нього загинули двоє людей: його дівчина, що перебувала на пасажирському сидінні, та ні в чому не винуватий прапорщик внутрішніх військ, чий ВАЗ-21011 авто Калиновського перетворило на купу металобрухту. Чи покараний винуватець аварії? Ні. Він кілька разів тікав від правоохоронців, але зрештою примудрився потрапити до їхніх рук… через порушення ПДД. Слідство триває.

Автомобілі колишнього мера Києва Олександра Омельченка потрапляли до резонансних ДТП кілька разів, але випадок, коли під час аварії за кермом був сам колишній чиновник, чиє авто збило людину, відомий лише один. У 2009 році позашляховик Mitsubishi, яким керував Омельченко, на столичному шосе в Києві насмерть збив 48-річного будівельника, що переходив дорогу в непристосованому для цього місці. З’ясувалося, що провини екс-градоначальника Києва в цій автопригоді не було, тож у липні наступного року справу закрили.

Геть негарна історія вийшла із сином бізнесмена Андрієм Толстошеєвим, який у 2016 році на позашляховику Mercedes вискочив на тротуар біля метро «Лівобережна» в столиці й насмерть збив людину. Як тільки не виправдовували тоді хлопця: адвокати казали, що в нього стався напад епілепсії, а батьки – що в Андрія взагалі вада серця. Справу щодо Толстошеєва відкривали двічі, але обидва рази вона була закрита, оскільки лікарі визнали, що в нього таки стався епілептичний напад.

ДТП в Україні: причини та покарання за порушення ПДР«Слово і Діло» вирішило проаналізувати причини ДТП в Україні та кількість жертв у їх результаті.

Ще одне «мажорне» ДТП за участю сина народного депутата сталося в листопаді 2016-го. Тоді під удар преси потрапив нардеп від «Волі народу» Ігор Молоток. Його син Денис, також перебуваючи за кермом Mercedes, тікаючи від патрульних, протаранив 2 автомобілі й травмував 4 людей. На щастя, обійшлося без жертв, але в ході погоні авто Молотка зім’яло на проспекті Перемоги Matiz відомої столичної піцерії та Prius патрульної поліції. Чи отримав він за це покарання? Відповідь, знову ж таки, ні. На цю мить Дениса Молотка так і не притягнули до відповідальності.

А от кому «молодецтво» на дорозі все ж не зійшло з рук, то це політику набагато нижчого рангу, ніж перераховані вище «автогонщики» та їхні батьки. Йдеться про депутата Макарівської районної ради Матвія Євсеєнка. У липні минулого року 27-річний Євсеєнко, перебуваючи напідпитку врізався на Окружній дорозі Києва у «Волгу», в якій їхала подружня пара. В результаті чоловік, що перебував у «Волзі», помер у лікарні, його дружина отримала травми. Перед цим п’яний депутат влаштував стрілянину з пневматичного пістолета й побився з таксистами. За все це він отримав у липні цього року 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розповідало про те, хто з депутатів найчастіше користувався службовим авто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: