Чернівецька міськрада закликала повернути звання «Герой України» лідерам ОУН-УПА

Читать на русском
Чернівецька міська рада ухвалила рішення про звернення до президента України Петра Порошенка з закликом повернути провідникам ОУН-УПА Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Герой України.

Чернівецька міська рада ухвалила рішення про звернення до президента України Петра Порошенка із закликом повернути провідникам ОУН-УПА Степану Бандері та Роману Шухевичу звання «Герой України».

Про це повідомив у своєму Facebook один із депутатів міськради Андрій Ілюк, передає «Слово і Діло».

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

За його інформацією, це рішення на черговій сесії представницького органу влади підтримали 22 депутати із 42. У зверненні йдеться про те, що в 2011 році «за вказівкою тодішньої Адміністрації президента й безпосереднього керівництва агентури держави-агресора Російської Федерації Бандеру та Шухевича позбавили звання Героя України».

«Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу є не лише вимогою відновлення історичної справедливості, а й однією з вимог Революції Гідності», – йдеться в тексті звернення.

Нагадаємо, що в серпні 2011 року Вищий адмінсуд залишив у дії попередні рішення двох донецьких судів, які визнавали незаконним указ президента Віктора Ющенка про нагородження Шухевича та Бандери званням «Герой України».

Раніше Польща запропонувала Україні відмовитися від героїзації ОУН-УПА.

Нагадаємо, під Києвом осквернили пам'ятну дошку першому лідеру ОУН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: