Лідер ОУН із соратниками забарикадувався в залі суду – фото

Читать на русском

Активісти та соратники лідера добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського забарикадувалися в залі Святошинського райсуду, чекають ранкового засідання.

Активісти та соратники лідера добровольчого руху ОУНд Миколи Коханівського забарикадувалися в залі Святошинського райсуду та чекають ранкового засідання.

Відповідні фото оприлюднив журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов у Facebook, передає «Слово і Діло».

Активісти заблокували будівлю суду в зв'язку з рішенням залишити Кохановського за ґратами до наступного засідання. Вони стверджують, що терміни тримання Коханівського під вартою вийшли, й тому заблокували вхід до зали суду зсередини, щоб не допустити його вивезення до ізолятора тимчасового утримання.

Правоохоронці застосували газ проти активістів, змусивши їх залишити приміщення через вікна. Під час зіткнення приміщення суду було розгромлено.

Сам Коханівський пояснив, що тікати не збирається й залишається в суді.

Раніше суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка, 24 жовтня. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого має стати звільнення лідера добровольчого руху ОУНд з-під варти.

Відзначимо, в суботу, 21 жовтня, в Києві біля станції метро «Академмістечко» правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського. Про це повідомила його дружина Катерина. За її словами, це сталося після бійки Коханівського з Русланом Качмалою (позивний «Рем»). Перший застосував травматичну зброю.

Нагадаємо, Чернівецька міськрада закликала повернути звання «Герой України» лідерам ОУН-УПА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: