У Києві затримали командира ОУН

Читать на русском
У суботу, 21 жовтня, в Києві біля станції метро «Академмістечко» правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського.

У суботу, 21 жовтня, в Києві біля станції метро «Академмістечко» правоохоронці затримали командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського.

Про це повідомила його дружина Катерина, передає Громадське ТБ, пише «Слово і Діло».

За її словами, це сталося після бійки Коханівського з Русланом Качмалою (позивний «Рем»). Перший застосував травматичну зброю.

«Ми йшли на метро з поминок. Вчора поховали нашого побратима. Нас наздогнав Руслан Рем, він погрожував Коханівському і провокував його. Тоді вони почали битися», - сказала вона.

Дружина також додала, що Качмала почав бігти, а Коханівський наздогнав його, почалася бійка і він дістав травматичний пістолет і вистрілив.

«У нього (у Рема, - ред.) поранена або рука або нога», - сказала вона. Незабаром начальник патрульної поліції столиці Роман Зозуля підтвердив, що Коханівський затриманий. За словами Зозулі, затримання провів патрульний в день свого вихідного. Він прогулювався і почув стрілянину.

Про стан потерпілого на даний момент невідомо.

Після бійки зі стріляниною командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський і його опонент знаходяться в лікарні. Про це повідомив начальник ГУ НП в м.Києві Андрій Крищенко.

«У Коханівського також є пошкодження, потрібно перевірити їх ступінь», - зазначив він.

Поки що, за словами Крищенко, причини виникнення інциденту не встановлені, оскільки правоохоронці не мали можливості допитати його учасників. Це буде зроблено відразу, як їх оглянуть лікарі.

Попередньо, між чоловіками виник конфлікт особистого характеру, який переріс в бійку зі стріляниною.

Особистість опонента Коханівського встановлена, проте в поліції її не розкривають.

«О 16:50 до чергової частини надійшла інформація, що неподалік від станції метро «Академмістечко» відбувається бійка і чутні постріли. На місце події терміново було направлено наряди поліції. Попередньо встановлено, що там знаходився Микола К. з дружиною. У нього виник словесний конфлікт з невідомим, під час якого керівник добровольчого руху ОУН (ймовірно, з пристрою для відстрілу гумових куль) зробив кілька пострілів у незнайомця. У результаті у потерпілого (особа встановлена) - дотичні поранення в спину і ногу (допомогу надали на місці). Обох чоловіків доставлять в управління поліції для встановлення причин і обставин конфлікту», - так прокоментували подію в прес-службі поліції Києва.

Також відомо, що на місці події в траві правоохоронці виявили ПМР і стріляні гільзи калібру 9 мм. Як уточнив Крищенко, зброя не зареєстрована.

На місці події продовжує роботу слідчо-оперативна група. «Після проведення першочергової перевірки події буде дана правова оцінка», - підкреслили в поліції.

Раніше Черновецька міськрада закликала повернути звання «Герой України» лідерам ОУН-УПА.

Нагадаємо, під Києвом осквернили пам'ятну дошку першому лідеру ОУН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: