Справа Коханівського: залу суду знову штурмують

Читать на русском
Зала, де були активісти, знову забарикадована. Коханівський залишається в забарикадованій залі. Відбувається штурм

Залу суду, де з минулої ночі залишалися активісти разом із лідером ОУН Миколою Коханівським, знову забарикадували. Поліція почала штурм.

Про це повідомила журналістка Оксана Коваленко в Twitter, передає «Слово і Діло».

«Зала, де були активісти, знову забарикадована. Коханівський залишається в забарикадованій залі. Відбувається штурм», – написала вона.

Зала, де були активісти, знову забарикадована. Коханівський залишається в забарикадованій залі. Відбувається штурм

Також вона повідомила, що, за словами поліції, суддя попросила про захист.

«Мосійчук у суді домовився з головою про розблокування суду й початок засідання. В іншому приміщенні. До зали, де мав бути суд, завели поліцію. До заходу активістів Мосійчук ... наказав знову барикадуватися. Каже, що спочатку мали зайти активісти, а потім поліція», – написала журналістка.

Згодом вона оприлюднила фото, на якому правоохоронці вже розбирають барикади в залі, де раніше були активісти.

Водночас, як повідомили в прес-центрі Головного управління Національної поліції Києва, порушено кримінальне провадження через людей, які розтрощили залу суду.

У поліції розповіли, що вночі активісти відмовилися йти із зали суду, де обирали запобіжний захід для Коханівського. Коли останнього намагалися посадити до автозаку, його прихильники почали бризкати в правоохоронців сльозогінним газом, кидати вибухові пакети та меблі.

У відповідь на це поліцейські також застосували газ. Активісти після цього вибили вікна в приміщенні й таким чином потрапили у внутрішній двір.

У цій справі відкрили кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна, через що можуть позбавити волі терміном на три роки.

Раніше повідомлялося, що залу, де забарикадувалися прихильники лідера ОУН Миколи Коханівського, охороняють майже сотня поліцейських.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: