Справа Коханівського: під час штурму затримали кількох активістів

Читать на русском
Правоохоронці завели затриманих до автозаку, в деяких на обличчі є кров. Вся операція із зачистки зали суду зайняла близько 5 хвилин.

У Святошинському райсуді, де обирають запобіжний захід для лідера добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, під час штурму спецпризначенці затримали 30 активістів.

Про це повідомив начальник управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ті особи, які вночі блокували Святошинський суд, продовжили робити це вдень, і виникла загроза зриву судового засідання з обрання запобіжного заходу Миколі Коханівському. Тому було ухвалене рішення: задіяли підрозділи поліції, суд розблокований, 30 осіб затриманы», – сказав він телефоном.

«Їх доправляють до Шевченківського райуправління поліції, де діям кожного буде надана оцінка – і щодо блокування, і щодо спротиву поліції», – додав Крищенко.

Водночас, як повідомляє Еспресо.TV, командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський заявив, що в залі Святошинського райсуду Києва на момент штурму перебували близько 40 його прихильників. Він говорить, що затримали всіх. Правоохоронці завели затриманих до автозаку, в деяких на обличчі є кров. Коханівський сказав, що його люди декілька разів відбивали штурм, але востаннє не змогли цього зробити. Він зазначив, що в бійці йому «дісталося найменше».

За словами речниці столичної поліції Оксани Блищик, затриманих може бути понад 30 осіб.

Суд уже проводить засідання з обрання запобіжного заходу Коханівському.

За фактом подій у суді розпочали кримінальне провадження.

Раніше повідомлялося, що залу суду, де з минулої ночі залишалися активісти разом із лідером ОУН Миколою Коханівським, знову забарикадували, поліція почала штурм.

Також залу охороняли майже сотня поліцейських.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: