Віче на Майдані: хто насправді стоїть за організацією мітингів

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Саакашвілі розуміє, що протест провалився, і йому нічого більше не залишається, окрім як підвищувати ставки й висувати нові ультиматуми.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, оцінюючи віче «Україна проти Порошенка» та продовження мітингів під ВР.

«Вже очевидно, що протест Саакашвілі провалився. Насамперед через те, що українському суспільству стало зрозуміло, що там залишилася рафінована російська агентура, яке керує цим протестом», – констатував Палій.

«Семенченко, наприклад, виклав шляхи виходу українських військ із Дебальцевого в інтернет, те ж саме зробив щодо Іловайська. Під час війни він їздив до Донецька через російські блокпости, фактично, підставив донецький Євромайдан під розгром, сам заходив до Донецької облдержадміністрації, коли там сиділи сепаратисти. Іншими словами, абсолютно нічого з Україною його не пов'язує», – додав експерт.

Щодо Єгора Соболєва, Палій нагадав, що той народився в Краснодарі, мешкав у Сахаліні, а його родичі досі підтримують анексію Криму.

«Під час своєї журналістської діяльності в 2002-2004 роках він виконував завдання Медведчука, щоб наші медіа не виступали проти культури, а протестували виключно щодо оплати праці та схожих питань», – підкреслив він.

Події останніх днів під ВР – це виступи рафінованої російської агентури. А Саакашвілі просто використовують як тимчасово корисного персонажа.

«Тому ж Саакашвілі також підсунули російську агентуру. Наприклад, Боровика, який навчався на полі КДБ», – уточнив він.

Політолог наголосив, що враховуючи деякі аспекти, насправді, вся суть подій лежить на поверхні. Зокрема, йдеться про зізнання російських агентів попереднього режиму, які втекли з України.

«Володимир Олійник, співавтор законів 16 січня, сам зізнався, що фінансує намети на так званому «майдані». Чому він зробив таке зізнання, складно стверджувати однозначно, але можна припустити, що в разі викриття СБУ російського фінансування Олійник зможе сказати, що це його власна ініціатива, а не РФ. В будь-якому разі, особа перебуває в РФ під ковпаком спецслужб і жодних самостійних дій проводити не може. Все це прикриття російського фінансування», – пояснив експерт.

Протести під Верховною Радою: чи готові політики виконати три головні вимогиНове виборче законодавство, скасування недоторканності та антикорупційні суди: чи є політична воля для реалізації всього цього?

Він зазначив, що українське суспільство давно зрозуміло, хто є хто, й наразі час для дій СБУ.

При цьому експерт не виключив, що мітинги триватимуть і надалі.

«Вони стоятимуть стільки, скільки триватиме замовлення, й поки за нього платитимуть», –- резюмував Олександр Палій.

Як відомо, Ірина Геращенко закликала Єгора Соболєва «зняти із себе державний прапор і перестати використовувати його як плащ гладіатора», а також висунула депутатам ультиматуми.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з’ясували, хто з політиків обіцяв зробити те, чого зараз вимагають мітингувальники під парламентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: