Мітингувальники дали Порошенку 5 днів на виконання ультиматуму

Читать на русском
Учасники акції під Верховною Радою 21 жовтня дали президенту Петру Порошенку 5 днів на виконання їхніх вимог.

Учасники акції під Верховною Радою 21 жовтня дали президенту Петру Порошенку 5 днів на виконання їхніх вимог.

Про це повідомив в Facebook нардеп від «Самопомочі» Єгор Соболєв, передає «Слово і Діло».

«Ветерани Війни за Незалежність утворили військовий табір і дали чинному президенту 5 робочих днів на внесення в парламент законів про Антикорупційний суд і про імпічмент. Радять не грати з ними», - написав Соболєв.

Нове виборче законодавство: чого хотіла вулиця і що отрималаУ найближчому майбутньому ухвалити новий закон про вибори Раді навряд чи вдасться, то чи є сенс протестувальникам залишатися під стінами парламенту?

Під Радою зібралися близько 150 мітингувальників. Зі сцени, яка розміщена на дорозі вулиці Грушевського в наметовому містечку, виступили учасники різних добровольчих батальйонів. Також збережена сцена на площі Конституції, але вже без акустики.

«Людина, яка представилася офіцером батальйону «Донбас» із позивним «Катана» зачитав вимоги до президента України Петру Порошенку: протягом 5 робочих днів, із понеділка, внести в парламент законопроект про імпічмент президента, а також про Антикорупційний суд», - йдеться в повідомленні.

На акції присутній позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко, також учасники протесту чекають лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

«На будівлю парламенту мітингувальники направили проектор, по якому транслюють слайди із зображенням Саакашвілі, а також його «Плану спасіння України», - зазначає Інтерфакс-Україна.

Крім того, правоохоронці перенесли кордон, який раніше знаходився на перетині вулиць Грушевського та Садової, ближче до наметового табору, на перетині вулиць Грушевського і Шовковичної. Другий їх кордон знаходиться на вулиці Грушевського, в районі готелю «Київ». Правоохоронці пропускають на територію наметового містечка всіх бажаючих, оглядаючи тільки особисті речі деяких із них.

Раніше Саакашвілі повідомив про затримання екс-начальника його охорони.

Нагадаємо, учасники акції протесту вирішили розділитися на два табори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: