У Порошенка стурбовані долею закону про реінтеграцію Донбасу

Читать на русском
У БПП розповіли, через що законопроект про реінтеграцію Донбасу може не пройти в другому читанні.

У «Блоці Петра Порошенка» побоюються, що проект закону про реінтеграцію Донбасу буде провалений у другому читанні.

Як розповів «Слову і Ділу» народний депутат України Олександр Бригинець (БПП), законопроект може не набрати необхідну кількість голосів, тому що частина парламентарів вважають його занадто «м'яким», а частина – занадто «жорстким».

«Якщо ви пам'ятаєте, коли ухвалювали закон про мовні квоти на радіо, сталася примітна історія. Одні депутати не хотіли голосувати за нього, тому що вважали, що він занадто жорсткий. Говорили: «Які 25% ?! (загальний обсяг пісень державною мовою – ред.). Це обмежує свободу, ми за таке не будемо голосувати!», інші ж вважали, що він занадто м'який, що потрібна 100% квота, в іншому разі патріоти цей законопроект не маютьі підтримувати. І таким чином велика група людей під прямо протилежними гаслами відмовлялися за нього проголосувати», – сказав депутат.

Голосування щодо Донбасу: чиї голоси стали вирішальнимиПоказуємо, як парламент голосував за доленосні для Донбасу закони – про реінтеграцію окупованих територій та продовження особливого статусу.

На думку Бригинця, сьогодні така ж ситуація спостерігається й щодо закону про реінтеграцію.

«Одні говоритимуть, що цей закон – здача інтересів України, а тому вони за нього не голосуватимуть. Інші – що закон порушує Мінські домовленості, розриває відносини, й тому вони теж не будуть його підтримувати. Парламент розділиться на кілька груп, і закон буде провалений. Я такої ситуації не виключаю, а тому дуже обережно говорив би, що затвердження закону – питання вирішене», – прогнозує він.

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій не виключає розгляду закону про реінтеграцію Донбасу вже наступного пленарного тижня, 7-10 листопада.

Верховна Рада ухвалила проект закону «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» в першому читанні 6 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: