Порошенко підписав закон про продовження особливого статусу Донбасу

Читать на русском
Порошенко підписав закон про продовження особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО і пояснив його необхідність.
фото: прес-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав ухвалений напередодні закон «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», який на рік продовжує особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Закон визначає, що Україна в прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається відданою мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей на основі принципів і норм міжнародного права і Статуту ООН. Також в документі зазначено, що суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах міжнародно визнаних кордонів є цілісною і недоторканною», – йдеться в повідомленні.

«Відповідальне голосування більшості допоможе нашій армії і надалі тримати оборону з мінімумом жертв, а дипломатам – посилити міжнародний тиск на Росію», – підкреслив Порошенко.

Президент додав, що можливість виконання закону про особливий статус Донбасу передбачає спочатку повне виведення російських військ і озброєнь, а також НЗФ з території України.

«І тоді, і тепер можливість виконання Закону жорстко обумовлена низкою вимог до Росії як агресора і окупанта і до її маріонетковим режимам. Перш за все – вимогою про виведення російських військ, незаконних збройних формувань, висновок військової техніки з території України, і нормою про відповідність політичних процесів стандартам ОБСЄ», – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ухвалила президентський законопроект №7164, який продовжує на рік термін дії закону про особливий статус Донбасу. Пізніше в той же день спікер ВР Андрій Парубій підписав документ і передав на підпис Порошенку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: