У прокуратурі заявили про порушення на двох арсеналах Міноборони

Читать на русском
Було зафіксоване порушення вимог стосовно організації зберігання та розміщення боєприпасів, стану виконання заходів протипожежної безпеки.

На арсеналах Міністерства оборони в населених пунктах Дубіївка та Розсішки Черкаської області військова прокуратура виявила порушення при зберіганні боєприпасів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Центрального регіону, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом диверсії на території 48-го арсеналу в Калинівці Вінницької області військова прокуратура вивчала стан відповідних споруд і сховищ у місцях дислокації військових арсеналів у Черкаській області.

Під час виїзду до військових арсеналів у Дубіївці та Розсошках було зафіксоване порушення вимог щодо організації зберігання та розміщення боєприпасів, стану виконання заходів протипожежної безпеки.

Щодо трьох військових службових осіб керівництва зазначених арсеналів були складені протоколи про адміністративне правопорушення за недбале ставлення до військової служби та скеровані на розгляд до суду.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Також військова прокуратура Черкаського гарнізону встановила факт укладення договору між військовим арсеналом у Дубіївці та підприємцем щодо проведення капітального ремонту дахів і покрівлі сховищ на технічній території частини тощо. В подальшому зазначені роботи виконувала не комерційна структура, а особовий склад і працівники Збройних сил України, залучалася техніка військової частини. Таким чином, військові посадові особи здійснили розтрату бюджетних коштів на суму понад 60 тисяч гривень, виділену за програмою живучості баз, складів та арсеналів.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про кримінальне правопорушення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі терміном до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Раніше повідомлялося, що сапери вилучили понад 1,8 тисячі вибухонебезпечних предметів під час розмінування території після вибухів на військових арсеналах. Також у районі Калинівки продовжують знаходити боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: