У Генштабі розповіли, де хочуть заборонити польоти безпілотників

Читать на русском
У Генеральному штабі доручили Державіаслужбі внести зміни до нормативів з урахуванням безпілотників.

Генеральний штаб Збройних сил пропонує заборонити польоти безпілотників над військовими об'єктами й пропонує Державній службі з нагляду за гарантуванням безпеки авіації внести зміни до нормативів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням прес-службу Міністерства оборони.

«З метою покращення стану охорони, оборони та вибухопожежобезпеки на арсеналах, базах, складах Генеральним штабом Збройних сил України пропонується заборонити проліт безпілотних літальних апаратів над цими військовими об’єктами», – йдеться в повідомленні.

Для цього Генштаб ініціює перед Державною службою України з нагляду за гарантуванням безпеки авіації внесення змін до низки нормативно-правових документів.

Крім того, в Генштабі застерегли від провокаційних дій поблизу військових частин.

«З метою гарантування безпеки військових об'єктів у разі виявлення неузгодженими використання БПЛА поблизу них або над ними Збройні сили України вживатимуть заходів зі знешкодження зазначених БПЛА», – зазначили в штабі.

Також у штабі закликали громадян звертатися до правоохоронних органів у разі виявлення підозрілих осіб поруч із військовими об'єктами.

Нагадаємо, 4 жовтня в Херсоні СБУ затримала чотирьох молодих людей за запуск квадрокоптера поруч з однією з військових частин.

29 вересня стало відомо, що після вибухів на складах боєприпасів у Калинівці встановлять засоби раннього виявлення загроз і боротьби з безпілотниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: