Вимушені переселенці: як у вересні платили матдопомогу в областях?

Читать на русском

В Україні сьогодні налічується понад півтора мільйони людей, що виїхали з окупованих територій Донбасу і Криму. Це люди, що стоять на обліку уряду й отримують від держави матеріальну допомогу. «Слово і Діло» візуалізувало дані Мінсоцполітики щодо виплати матеріальної допомоги внутрішньо переміщеним особам за вересень 2017 року.

Так, оскільки найбільше переселенців зареєстровано в неокупованих районах Донецької області, то найбільший обсяг виплат за минулий місяць саме там – 54,3 млн грн. Для порівняння, минулоріч цього ж місяця там було виплачено 58,3 млн грн. У Луганській області, хоч вона і є другою за кількістю зареєстрованих ВПО, цьогоріч у вересні виплатили 17 млн грн (у вересні 2016-го ця сума становила 20,7 млн грн).

В Києві минулого місяця виплатили 32,4 млн грн допомоги, в Київській області – майже вдвічі менше, 17,2 млн грн. У 2016 році в столиці за цей самий місяць було виплачено 38,4 млн грн, у столичному регіоні – 19,3 млн грн.

На Харківщині минулого місяця переселенці отримали 23,4 млн грн (за аналогічний період минулого року – 27,5 млн грн), на Дніпропетровщині – 17,9 млн грн (минулого року – 20,9 млн грн). Про те, як переселенцям виплачували матеріальну допомогу в інших областях, дізнавайтеся з інфографіки «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розповіло про ціни на житло в обласних центрах України. Перед цим аналітики порталу дізнавалися, як виконують обіцянки учасникам АТО українські мери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: