Мітинги під Радою: скільки протримається акція Саакашвілі та навіщо говорять про «третій Майдан»

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Події, які відбуваються, є не більш ніж спробою мобілізувати людей, невдоволених політикою чинної влади, станом реформ, загальною ситуацією.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, оцінюючи продовження мітингів під ВР.

«Перший день показав, що за озвучені гасла люди не готові виходити на акції протесту, принаймні на масштабному рівні. Це розрахунок на те, яким поводитиметься влада та чи не зробить якихось необачних кроків. Наприклад, як у випадку з побиттям студентів, що стало каталізатором для подальших подій», – зазначив Олещук.

Мітинг Саакашвілі в Києві: чи буде нове об'єднання силЦентр Києва перекрили, а під стіни ВР Міхеіла Саакашвілі прийшли підтримати різні громадські організації та політсили. Чи варто чекати об'єднання опозиції, розповіли експерти.

На його думку, це не стільки провокація, скільки перевірка запуску механізму загалом.

«Заяви про «третій Майдан» вигідні як самій опозицій, так і владі. Опозиції потрібно мобілізувати прихильників під гучними гаслами, а владі вигідно тим, що є загроза заворушень, які матимуть вкрай руйнівні наслідки. Це вигідно всім учасникам», – пояснив експерт.

«Однак у жодні Майдани вже не віриться. На другому Майдані все завершилося», – підкреслив політолог.

При цьому він не виключив, що такі акції можуть тривати дуже довго.

«Якщо акція не буде успішною, то вона якраз триватиме дуже довго. Якщо не знайдуть прихильників, то мітинг просто перетвориться на стаціонарну акцію на тривалий час. Рабінович під стінами НБУ також довго мітингує, але ні про що інше не йдеться», – резюмував Петро Олещук.

Нагадаємо, в МВД повідомили, що ситуація під ВР контрольована, а в поліції запевнили, що не будуть зносити намети під Радою. Тим часом у ГПУ повідомили про закупівлю зброї мітингувальниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: