Парубій звернувся до організаторів мітингу під Радою

Читать на русском
Парубій заявив, що блокування Ради може зірвати зустріч із президентом Мальти та голосування за медреформу й зняття депутатської недоторканності.

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до організаторів мітингу під Верховною Радою з вимогою розблокувати всі виходи й входи до парламенту.

Про це він заявив, відкриваючи пленарне засідання ВР, повідомляє «Слово і Діло».

«Вимагаю негайно розблокувати всі виходи й входи до Верховної Ради, бо перешкоджання роботі парламенту є неприйнятним», – наголосив він.

Парубій заявив, що може бути зірвана зустріч із президентом Мальти та голосування за медичну реформу й зняття депутатської недоторканності.

«Крім того, якщо буде загроза життю та здоров'ю депутатів, у четвер можуть бути зірвані голосування за медичну реформу та за скасування депутатської недоторканності. Тож я закликаю не порушувати порядок денний. Верховна Рада має працювати повноцінно, ефективно та дієво», – зауважив спікер.

Тим часом у сесійній залі зареєструвалися 307 народних депутатів. Депутати планують продовжити розгляд у другому читанні законопроекту №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» щодо реформування сфери охорони здоров'я.

Нагадаємо, 17 жовтня Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання Верховної Ради й депутати взялися розглядати медичну реформу.

Того ж дня нардеп від БПП та групи «єврооптимістів» Мустафа Найєм написав, що БПП і «Народний фронт» хочуть зіштовхнути тих, хто за «велику політичну реформу», й тих, хто за медичну реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: