Стало відомо, хто охороняє парламент від мітингувальників – фото

Читать на русском

В оточенні українського парламенту стоять співробітники Нацгвардії, спецпідрозділів Нацполіції та інші силовики.

Поки українці публікують фотографії з обуреними підписами: «Подивіться, скільки силовиків охороняють нардепів від народу», самі спецпризначенці встигають публікувати селфі з-під Верховної Ради.

За допомогою пошуку за геолокацією «Слово і Діло» знайшло оприлюднені в понеділок, 17 жовтня, фото силовиків у соцмережі Instagram.

Велика частина з них – це хлопці, яким на вигляд не більш ніж 25 років. Знімки вони підписують словами на кшталт «Спецназ» або «Така служба». В коментарях до фотографій друзі хлопців пишуть, щоб трималися й не піддавалися на провокації.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», зараз під Верховною Радою нардепів охороняють підрозділи столичної поліції та Національної гвардії України. Крім того, в захисті парламенту від мітингувальників, серед яких чимало проплаченої масовки, є, наприклад, Перша президентська бригада НГУ ім. Гетьмана Петра Дорошенка, яка займається оперативним реагуванням. Вона була сформована в 2014 році й дислокується у Вишгороді Київської області.

Нагадаємо, під Радою чекають проведення масових акцій протесту. Згодом стало відомо, які політсили вийшли на мітинг під будівлю парламенту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: