Медреформа в Україні: стало відомо, коли коаліція ухвалить рішення

Читать на русском
У парламентській коаліції розповіли, коли визначаться з позицією щодо голосування за медичну реформу.
фото: прес-служба Народного фронту

Позиція фракції «Народного фронту» щодо голосування за медичну реформу з'ясується в четвер, 19 жовтня.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат Микола Княжицький (НФ).

«У нас завтра зранку буде засідання фракції, на якому ухвалюватиметься рішення. Зараз ми намагаємося провести правки до законопроекту. Деякі ухвалюються, деякі – ні. Все це потрібно буде підсумувати, ще раз подивитися на те, яким виходить законопроект, і визначитися», – сказав він.

За словами Княжицького, «загалом фракція схиляється до того, щоб медреформу підтримати, але остаточне рішення ще не ухвалено».

Нагадаємо, раніше заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко також заявив, що фракція БПП визначиться з голосуванням у четвер уранці. Своєю чергою, представники «Батьківщини», «Опоблоку» та «Відродження» заявили про те, що їхні політичні сили однозначно не підтримуватимуть медреформу в запропонованому варіанті. З іншого боку, про підтримку медреформи заявила фракція «Самопомочі».

За законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» у першому читанні проголосували 64 представники «Народного фронту» із 72, зареєстрованих у залі. Три народних депутати утрималися, а п'ять – не голосували. Своєю чергою, проект підтримали 117 представників БПП зі 133 зареєстрованих у залі. Проти виступив один депутат, утрималися – 5, не голосували – 10. При цьому в першому читанні проект набрав 227 голосів «за».

Водночас проект змін до Бюджетного кодексу, що дозволяє запустити медреформу, 8 червня не був підтриманий парламентом.

Нагадаємо, Верховна Рада розглядає в другому читанні законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів. Проект є складовою медреформи й передбачає, зокрема, надання громадянам України гарантованого пакету медпослуг і лікарських засобів за рахунок державного бюджету.

Також депутати розглянуть зміни до Бюджетного кодексу, що дозволяють запустити медреформу. Підсумкове голосування за обидва законопроекти, як очікується, відбудеться в четвер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: