Після дебатів Рада підтримала медреформу, але з поправками нардепів

Читать на русском
Члени українського парламенту таки підтримали один з проектів законів щодо медреформи в Україні.

Після тривалих дебатів Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №6327 в частині державних фінансових гарантій надання медичних послуг з поправками двох народних депутатів.

За таке рішення проголосувало 227 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій призначив дебати після двох провальних голосувань за повернення до розгляду законопроекту №6327 і за альтернативний №6327-1. В результаті обговорень, питання повернення до розгляду законопроекту з поправками був знову поставлений на голосування, його підтримало 230 нардепів.

З другої спроби парламент 227 голосами підтримав у першому читанні законопроект №6327, однак із поправками глави профільного комітету з питань соціальної політики Людмили Денисової.

Згідно із законопроектом, громадянам буде передбачений гарантований пакет лікарських засобів за рахунок державного бюджету.

У ньому також передбачено, що розробку стандартів медичної допомоги, проведення оцінки медичних технологій, акредитацію закладів охорони здоров'я здійснюватиме спеціалізоване державне некомерційне агентство в порядку, встановленому Кабінетом міністрів. Проект закону містить вимоги до клінічних настанов.

Нагадаємо, у БПП заявили, що в Раді вистачить голосів для ухвалення медичної реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: