Гройсман прокоментував події біля Верховної Ради

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду прокоментував події біля Верховної Ради 17 жовтня.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман прокоментував події біля Верховної Ради 17 жовтня.

Про це він заявив під час засідання Кабміну 18 жовтня, передає «Слово і Діло».

Саакашвілі та «взяття» Києва: чи є ризик перевиборів та які подальші перспективиКолишні прихильники Саакашвілі, зокрема Найєм, уже заявили, що політик поводився не по-партнерськи. Що ж буде після протестів та які перспективи у Саакашвілі, розбиралися експерти.

Очільник уряду згоден, що країна потребує глибоких і якісних змін та рішень у багатьох сферах. «Зокрема, нам потрібно завершити формування інститутів боротьби з корупцією створенням антикорупційного суду. Це є абсолютно важливим і правильним рішенням. Нам потрібно обмежити недоторканність народних депутатів України. Але нам потрібно збирати голоси, щоб ці рішення були ухвалені. І дуже важливо, щоб вони були ухвалені якомога швидше. Але разом із тим нам потрібно робити інші зміни – реформи освіти, охорони здоров'я, пенсійну реформу, розвивати національну економіку. Це рішення, які не даються абсолютно легко», – підкреслив він.

За його словами, вчорашні події мають дві складові. «З одного боку, це ті люди, які прийшли висловити своє глибоке переконання в необхідності змін, які готові важко працювати над цими змінами. А з іншого боку, прийшли й ті, хто нічого не збирається робити, вони намагаються під гарними гаслами прикрити свою спрагу вйі послабити Україну в такий надзвичайно важкий для нас час», – зазначив він.

На його думку, питання боротьби з корупцією, обмеження недоторканності народних депутатів, продовження вже розпочатих реформ мають об'єднувати голоси в парламенті, а не дестабілізувати ситуацію в державі на користь політиканів та їхніх гучних гасел.

«Тому я хочу сказати, що я завжди буду з тими, хто готовий важкою працею, а не гаслами, робити реальну справу, приходити до реальних рішень. І буду проти тих, хто намагається зруйнувати нашу країну ізсередини. Це моя абсолютно чітка й принципова позиція. Тому я глибоко переконаний, через діалог, через обговорення, через якісні напрацювання й рішення можна досягти змін. Але я вважаю, що нашому суспільству потрібно дуже чітко давати оцінку тим, хто може завдавати шкоди нашій державі та нашій державності», – підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до організаторів мітингу під Верховною Радою з вимогою розблокувати всі виходи та входи до парламенту.

Раніше повідомлялося, що учасники мітингу під Радою розгорнули польову кухню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: