Мітинг під Радою: Луценко повідомив про закупівлю зброї

Читать на русском
Частина організаторів акції протесту біля Верховної Ради зробили ставку лише на провокації, про що говорять випадки придбання ними зброї.

Частина організаторів акції протесту біля Верховної Ради зробили ставку лише на провокації, про що говорять випадки придбання ними зброї.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: які законопроекти Рада має шанси ухвалити 17-20 жовтняРозповідаємо, про що домовилися лідери фракцій на Погоджувальній раді 17 жовтня і яким законопроектам вони обіцяють дати зелене світло.

«У спецслужб була інформація й встановлені факти зберігання та закупівлі зброї членами незаконних формувань, які перебувають серед мітингувальників. Саме цим пояснюються посилені заходи безпеки МВС», – пише він.

Голова ГПУ уточнює, що право на мирні акції протесту – одне з головних досягнень Майдану, а влада прагне забезпечити цю норму Конституції. Але щоб уникнути провокацій і для безпеки самих мітингувальників вхід до зони мітингу здійснюватиметься через рамки металошукачів.

«Будь-які зміни в країні можливі лише через політичний діалог. Насильство вб'є країну. Випадки фізичних побоїв громадян, захищених законом силовиків та депутатів будуть жорстко переслідуватися», – додає генпрокурор.

Раніше в Луценка повідомили, хто зараз володіє вертолітним майданчиком Януковича.

Нагадаємо, ГПУ порушила кримінальне провадження проти своїх працівників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: