Саакашвілі та «взяття» Києва: чи є ризик перевиборів та які подальші перспективи

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Імовірність дострокових виборів є, але за умови, що президент не домовиться з «Народним фронтом» і йому необхідно буде переформатувати парламент. При цьому потрібна буде достатня кількість технічних політичних сил від АП. В іншому разі дострокові вибори просто неможливі. Зараз інтересу стимулювати вибори в АП немає.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог Катерина Одарченко, оцінюючи подальші перспективи «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

«Саакашвілі намагатиметься рухатися далі. Якісь кошти, щоб привезти людей із регіонів, вони знайшли. Значить, регіональні лідери вклалися в цей рух. Логічним наступним кроком для Саакашвілі була б презентація якогось нового проекту, об’єднання. Однак є сумніви, що його союзники зможуть між собою нормально співпрацювати та балансувати між своїми ідеями та лідерськими амбіціями», – зазначила Одарченко.

Крім того, якщо не буде інвестора, то навіть якщо вони створять найкращий інформаційний привід декілька разів поспіль, це не матиме сенсу, наголосила вона.

«Під час виборчих процесів інформприводи будуть непомітними. Якщо порівняти ресурс Бойка, Тимошенко через партійну мережу та Саакашвілі, то вони просто неспівставні. Лише на позитивному образі – це максимум 5%», – додала політтехнолог.

Від любові до ненависті: друзі та вороги СаакашвіліВ Україні Саакашвілі має не лише власну політичну партію, але й потужну підтримку низки популярних політиків. «Слово і Діло» вирішило розібратися, хто підтримує Саакашвілі в Грузії та Україні і хто є його опонентом.

Експерт уточнила, що важливо, кого вони підтримуватимуть як лідера на майбутніх виборах.

«Поки в них немає лідера, якого можна номінувати кандидатом. Кого? Заліщук? Немає такого лідера, який як українець міг би очолити партію, піти на вибори й стимулювати рейтинг проекту. Чумак, коли була «Хвиля», був спокійнішим, але досить інфраструктурним кандидатом. Наливайченко цікавий як типаж, але він буде рухатиметься самостійно. Об’єднання з Тимошенко в нього не вийшло, а із Саакашвілі – тим паче. «Рух нових сил» не має лідера на перспективу», – резюмувала Катерина Одарченко.

Відзначимо, підтримати Саакашвілі на мітинг під ВР прийшли представники «Батьківщини», «Самопомочі», «Свободи», «Демальянсу», 5.10 та інші активісти.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з’ясували, з ким Саакашвілі розділяв політичну діяльність, а кого називав своїми ворогами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: