Кабмін розірвав угоду з РФ про підприємства, які виробляють військову продукцію

Читать на русском
Кабмін припинив дію угоди з урядом Росії про збереження спеціалізації підприємств та організацій, що беруть участь у виробництві продукції військового призначення.

Кабмін припинив дію угоди з урядом Росії про збереження спеціалізації підприємств і організацій, що беруть участь у виробництві продукції військового призначення.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 18 жовтня, передає «Слово і Діло».

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав це рішення серед ухвалених урядом на засіданні без обговорення.

Відзначимо, угода від 21 грудня 2000 року передбачала, що Україна та Росія сприяють збереженню виробничої й науково-технічної спеціалізації, яка склалася, підприємств і організацій, які беруть участь у розробці, виробництві та випробуваннях озброєння та військової техніки, наданні послуг військового призначення і поставках необхідних для цього матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів, навчального та допоміжного майна.

При цьому передбачалося, що сторони угоди не продаватимуть або передаватимуть третій стороні, в тому числі іноземним фізичним і юридичним особам та міжнародним організаціям, матеріали, напівфабрикати, комплектуючі вироби, документацію та інформацію, отримані в рамках угоди, без попередньої письмової згоди сторони, яка його поставила.

Ренее Гройсман прокоментував події під парламентом 17 жовтня.

Нагадаємо, полковника Генштабу спіймали на хабарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: