У Гройсмана зволікають з ухваленням програми будівництва дитсадків

Читать на русском
Попри обіцянку прем’єр-міністра, у вересні Кабмін так і не затвердив план дій зі збільшення кількості місць у дошкільних закладах.
Фото з відкритих джерел

Оголошений прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом на засіданні уряду намір затвердити до кінця вересня план дій щодо збільшення кількості місць у дитячих садочках так і не був реалізований.

Як з’ясувало «Слово і Діло», документ, ухвалення якого найближчим часом іще наприкінці серпня обіцяв Гройсман, досі припадає пилом у Кабміні.

«Протягом вересня ми затвердимо програму будівництва садків, яка дасть відповідь на питання щодо повної ліквідації черг в дитячі садки в Україні. В 2020 році не буде черг в дитячі садки, діти отримають доступ до дошкільної освіти», – пообіцяв тоді прем’єр.

Якою буде ситуація з садочками в 2020 році, передбачити важко, але щоб зрозуміти, як важко буде виконати це завдання, провидцем бути не потрібно. Поки що главі уряду не вдалося виконати навіть перший, найпростіший пункт – затвердити програму будівництва дитсадків.

З отриманого на запит «Слова і Діла» листа зрозуміло, що в Міносвіти відповідний проект постанови Кабінету міністрів розробили. Його було підготовано на основі регіональних планів створення додаткових місць для дітей дошкільного віку. Проте станом на 10 жовтня він усе ще перебував на погодженні в низці міністерств, тож про його ухвалення поки що не йдеться.

Таким чином Володимир Гройсман отримав до свого пасиву вже 91-шу обіцянку зі статусом «не виконано». Менше з тим, рівень відповідальності прем’єр-міністра сягає 54%, завдяки чому він розташувався на третьому місці в рейтингу відповідальності уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: