Мітингувальники почали розставляти під Радою намети – фото

Читать на русском

Представники Національної поліції України, які стоять кордоном на перетині вулиць Грушевського та Садової, пропускають протестувальників, які несуть намети та спальники на територію біля будівлі Верховної Ради.

Представники Національної поліції України, які стоять кордоном на перетині вулиць Грушевського та Садової, пропускають протестувальників, що несуть намети та спальники на територію біля будівлі Верховної Ради.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

За інформацією, станом на 16:35 до кордону підійшла колона протестувальників на чолі з лідером партії «Рух нових сил» Міхеілом Саакашвілі та народним депутатом Сергієм Лещенком. Поліція їх пропустила.

Стало відомо, хто охороняє парламент від мітингувальників – фотоВ оточенні українського парламенту стоять співробітники Нацгвардії, спецпідрозділів Нацполіції та інші силовики.

Велика частина протестувальників перебувають біля кордону на вулиці Садовій і просуваються до будівлі парламенту разом із Саакашвілі. Згодом стало відомо, що учасники мітингу почали встановлення наметів під будівлею Ради. Також учасники акції під Верховною Радою, які тримають у руках металеві щити, перекрили в двох місцях дорожній рух на вулиці Грушевського. В утвореному за рахунок цього просторі вони встановлюють великі намети, на додаток до тих, які вже розміщені на площі Конституції перед парламентом, де також стоїть сцена.

Мітинг Саакашвілі в Києві: чи буде нове об'єднання силЦентр Києва перекрили, а під стіни ВР Міхеіла Саакашвілі прийшли підтримати різні громадські організації та політсили. Чи варто чекати об'єднання опозиції, розповіли експерти.

При цьому парламент продовжує свою роботу в режимі пленарного засідання.

Нагадаємо, учасники протесту також намагалися прорвати кордон поліції, зламавши при цьому рамку металошукача. В деяких правоохоронців навіть вирвали щити. Під час зіткнень під Радою вже постраждав один поліцейський. Про затриманих не повідомлялося.

Раніше в поліції пояснили блокування протестувальників у Музейному провулку «слідчими діями».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: