Перемовини з президентом Мальти: Порошенко розповів про перспективи для українського бізнесу

Читать на русском
За словами Порошенка, Мальта для українського бізнесу є фактично воротами на ринок Північної Африки.

Для просування вітчизняної продукції на ринок Північної Африки Україна зацікавлена в застосуванні унікального досвіду й логістичних можливостей Мальти.

Про це президент України Петро Порошенко заявив на спільному брифінгу з президентом Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Преко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Мальта для українського бізнесу є фактично воротами на ринок Північної Африки», – сказав Порошенко.

У цьому контексті він зауважив, що завдяки ексклюзивному досвіду ця країна може надавати послуги від логістичних до консалтингових представникам не лише великого бізнесу України, але також малого й середнього.

«Сьогодні були проведені детальні переговори щодо логістичних послуг для експортерів української аграрної продукції, продукції машинобудування. Ми домовилися отримати величезний прогрес у цій надзвичайно важливій сфері з використанням Мальти як де-факто логістичного та інвестиційного хабу», – повідомив президент.

За його словами, перспективними напрямками співпраці України й Мальти є обмін сучасними технологіями, в тому числі у сфері енергоефективності та енергозберігання.

«Той унікальний досвід, який має Мальта, нами буде ефективно застосований», – зазначив Порошенко.

Він також поінформував, що обговорив із президентом Мальти розвиток інжинірингових послуг, будівництво інфраструктури, співпрацю в галузі охорони здоров'я, фармакології, секторі фінансових операцій та інформаційних технологій.

Зазначимо, в травні відбувся перший в історії України державний візит президента на Мальту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: