Мадрид поставив Пучдемону ультиматум і погрожує взяти Каталонію під контроль

Читать на русском
Влада Іспанії вимагає роз’яснення значення Декларації представників Каталонії, інакше уряд змушений буде вжити відповідні заходи.
Ігнасіо ЗойдоФото з відкритих джерел

Уряд Іспанії змушений буде вжити заходів, якщо каталонський регіональний лідер Карлос Пучдемон не дасть однозначної відповіді на запитання про те, чи означає «Декларація представників Каталоії» проголошення незалежності регіону.

Про це, посилаючись на Reuters, пише «Слово і Діло».

«Відповідь повинна бути без будь-якої двозначності. Він (Пучдемон – ред.) повинен сказати «так» або «ні», – сказав міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо. «Якщо він відповість неоднозначно, це буде означати, що він не хоче діалогу, і тому іспанський уряд повинен буде вжити заходів», – додав він.

У Барселоні мітингували за єдність з ІспанієюУ Барселоні відбулася демонстрація, присвячена Національному дню Іспанії та єдності країни.

Нагадаємо, 11 жовтня прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав лідерам Каталонії 5 днів на прояснення питання щодо проголошення незалежності. Перед цим Мадрид також звертався до Барселони, щоб почути відповідь на це запитання.

Того ж дня, 11 жовтня, депутати парламенту Каталонії підписали «Декларації представників Каталонії». Через день Пучдемон заявив, що готовий до діалогу з Іспанією «без попередніх умов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: