Влада Каталонії підписала «Декларацію про незалежність»

Читать на русском
Декларацію, крім Пучдемона, підписали його заступник Оріоль Жункерас, голова парламенту Каталонії Карме Форкадель і 72 депутати законодавчого органу.

У парламенті Каталонії місцеві депутати підписали «Декларацію про незалежність». Свої підписи під документом поставили 72 зі 135 депутатів.

Глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон та інші керівники автономії підписали документ про проголошення незалежності регіону від Іспанії, повідомляє Associated Press у Twitter, передає «Слово і Діло».

Мер Барселони виступила проти незалежності КаталоніїМер Барселони Ада Колау заявила, що не підтримує проголошення незалежності Каталонії від Іспанії в односторонньому порядку.

Відповідно до цієї декларації, Каталонія оголошується суверенною державою.

Варто зазначити, що ця декларація не набула чинності й поки не до кінця зрозумілий її правовий статус. Імовірно, що вона буде винесена на голосування парламенту, якщо переговори між Барселоною та офіційним Мадридом про мирне вирішення кризи приведуть до якихось домовленостей.

Нагадаємо, ввечері 10 жовтня голова дженералітета Каталонії Карлес Пучдемон у стінах парламенту регіону заявив, що регіон заслуговує незалежності, однак водночас відзначив, що перш за все слід знайти порозуміння в цьому питанні з офіційним Мадридом.

1 жовтня в Каталонії проходив референдум про відокремлення від Іспанії. Мадрид оголосив голосування незаконним і намагався його зупинити за допомогою поліції. Відзначимо, що Єврокомісія також визнала референдум у Каталонії незаконним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: