Супрун скаржиться на агітацію проти медреформи

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я отримує повідомлення з інформацією про акції проти медичної реформи.

Міністерство охорони здоров'я отримує повідомлення від медиків з інформацією про акції проти медичної реформи.

Про це повідомила в Facebook в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Слово і Діло».

«У закладах усієї країни в медичних працівників збирають підписи. Здебільшого мотивуючи це акцією заради погашення заборгованості заробітних плат, яка системно виникає вже далеко не перший рік поспіль. Мовляв, ці підписи дозволять достукатися до безсердечного уряду, який знущається з медиків і не виділяє належної суми коштів на оплату їхньої праці», – написала Супрун.

У запрошенні на акцію, які пропонують лікарям, ідеться про те, що медпрацівники мають не погоджуватися з несправедливими підходами до оплати праці, безсистемною, науково та економічно необґрунтованою реформою, зменшенням пільг.

«Щоосені урядом здійснюється дофінансування цієї статті витрат. За дивним збігом обставин, щороку в цей же період відбуваються різноманітні акції з вимогою того ж дофінансування», – прокоментувала ситуацію Супрун.

«Уряд спроможний мінімізувати заборгованість із заробітних плат медиків. Сьогодні підписала відповідний проект розпорядження Кабінету міністрів України, яке буде оперативно ухвалене на одному з чергових засідань уряду. Це відбудеться незалежно від акцій у столиці, на які вас закликають іти/їхати на п'ятихвилинках, оформлюють відрядження, купують квитки (на що кошти дивним чином знаходяться)», – додала в. о. міністра.

Профспілкові організації вже організовували мітинг проти медреформи 13 липня. Тоді під будівлю МОЗ прийшли близько 3,5 тисяч людей.

Раніше Супрун заявила, що з 2020 року Україна переходить на абсолютно нову систему оплати медичних послуг.

Також вона заявила, що готова обійняти посаду міністра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: