Викрадення прикордонників: стало відомо, на кого РФ може обміняти українців

Читать на русском
Російська сторона може запропонувати обмін затриманих 3 жовтня військовослужбовців Державної прикордонної служби України на двох російських прикордонників.
Затримані прикордонникиФото: скріншот з відео

Росія може ініціювати обмін захоплених українських прикордонників на російських, які були затримані на адмінкордоні з окупованим Кримом кілька місяців тому.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, повідомляє «Еспресо.TV», передає «Слово і Діло».

Стало відомо, як українські прикордонники потрапили в полон до росіянЦигикал припустив, що російські силовики могли й не заходити на територію України, а викрасти українських прикордонників безпосередньо на кордоні.

За його словами, Україна намагається активізувати діалог із Росією, щоб отримати вичерпну інформацію про затримання українських військовослужбовців, які зникли 3 жовтня в Сумській області під час моніторингу кордону.

«Зараз ми намагаємося отримати від російської сторони інформацію, де перебувають наші прикордонники й за яких обставин були затримані, оскільки зараз це невідомо. Росія не надавала офіційної інформації», – заявив Слободян.

Раніше повідомлялося, що двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області неподалік від кордону з Росією 3 жовтня. Згодом РФ офіційно підтвердила затримання прикордонників.

Нагадаємо, що 9 жовтня в Росії заявили про арешт захоплених українських прикордонників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: