У Росії заарештували захоплених українських прикордонників

Читать на русском
У Держприкордонслужбі розповіли про арешт захоплених Росією українських прикордонників і повідомили нові деталі.

Двоє затриманих раніше українських прикордонників заарештовані на два місяці. Є сліди, що їх захоплення готували дві групи росіян.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів речник ДПСУ Олег Слободян, повідомляє «Слово і Діло».

«За оперативною інформацією, в РФ щодо українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та … злісної непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду – тримання 2 місяці під вартою», – розповів він.

Виходячи з цього Слободян вважає, що наші прикордонники були захоплені силою.

«Той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула, лише це підтверджує», – додав він.

Речник Держприкордонслужби вважає, що на офіцерів чиниться тиск і на їхніх тілах є «видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні».

«Ще один доказ на користь цієї версії – під час огляду лінії кордону, у місці ймовірної «зустрічі» наших прикордонників були виявлені сліди розташування двох груп, які, скоріш за все, й захоплювали наших офіцерів», – підкреслив Слободян.

За словами речника ДПСУ, прикордонники разом із МЗС продовжують вимагати повернення охоронців кордону.

«Зустріч на лінії кордону з приводу того, як двоє українських прикордонників Сумського загону потрапили до рук російських ФСБшників, завершилася... нічим», – зазначив Слободян.

Він додав, що російський представник на зустрічі заявив, що не уповноважений відповідати на запитання, 1 вручив формальний документ, який не містить жодних відповідей.

Нагадаємо, 4 жовтня Росія офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонників, які раніше зникли на кордоні з РФ у Сумській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: