Зникнення двох прикордонників у Сумській області: прокуратура відкрила провадження

Читать на русском
За фактом зникнення двох прикордонників у Сумській області порушена кримінальна справа. Справу кваліфікували як безвісне зникнення.

Прокуратура Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» відкрила кримінальне провадження.

Про це йдеться на сторінці прокуратури в Facebook, передає «Слово і Діло».

На Донбасі загинули двоє прикордонниківНа ділянці відділу Станично-Луганське у четвер, 29 вересня, двоє українських прикордонників загинули, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли сьогодні, 4 жовтня, за п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України з попередньою кваліфікацією «Безвісна зникнення».

Проведення слідства доручено Середино-Будському відділенню поліції під процесуальним керівництвом Шосткинської місцевої прокуратури.

«Встановлено, що останній раз прикордонники виходили на зв’язок 3 жовтня 2017 року близько 20:00. Згодом поблизу села Зноб-Трубчевська на кордоні знайдений залишений транспортний засіб, що належить одному зі зниклих військовослужбовців, під час огляду якого виявлені мобільні телефони прикордонників», – йдеться в повідомленні.

Наразі проводиться комплекс необхідних першочергових слідчих та процесуальних дій, спрямованих на встановлення місцеперебування зниклих осіб.

Також перевіряється версія щодо затримання прикордонників правоохоронцями Російської Федерації. Досудове розслідування триває, його перебіг перебуває на контролі керівництва прокуратури Сумської області.

Як повідомлялося, 3 жовтня двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області неподалік від кордону з Росією.

Раніше повідомлялося, що в селищі Тьоткіне Курської області РФ під час спецоперації загинув російський прикордонник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: