РФ офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонників

Читать на русском
Російська сторона офіційно підтвердила затримання двох військовослужбовців Держприкордонслужби України поблизу україно-російського державного кордону в Сумській області.

Російська сторона офіційно підтвердила затримання двох військовослужбовців Держприкордонслужби України поблизу україно-російського державного кордону.

Про це 4 жовтня повідомив журналістам перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, передає «Слово і Діло».

Прикордонники вилучили близько 14 тонн контрабандного спиртуПрикордонники відділу «Могилів-Подільський» у Вінницькій області в ході реалізації оперативної інформації 30 вересня виявили і вилучили вантажівку, в якій було 13,5 тонн спирту.

«Російська сторона поінформувала, що нею затримані двоє громадян України, які заявили, що вони є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України», – сказав він.

Він пояснив, що російська сторона просить надати документи про затриманих.

Серватюк нагадав, що від вчорашнього вечора Держприкордонслужба не мала інформації про місцеперебування своїх офіцерів. Підтвердження від російської сторони, за його словами, отримали після того, як українське прикордонне відомство звернулося до прикордонного відомства Російської Федерації.

«Я не знаю, яким буде судове рішення. Сподіваюся, що завтра воно буде оперативно розглянуте, й це дасть можливість здійснити передачу. Якщо ні, тоді будемо чекати цю процедуру, коли вона завершиться», – сказав Серватюк.

Як повідомлялося, 3 жовтня двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області неподалік від кордону з Росією.

Нагадаємо, що прокуратура Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» відкрила кримінальне провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: