Стало відомо, як українські прикордонники потрапили в полон до росіян

Читать на русском
Цигикал припустив, що російські силовики могли й не заходити на територію України, а викрасти українських прикордонників безпосередньо на кордоні.

Двоє прикордонників Сумського загону, які наразі перебувають під вартою в Росії, були захоплені в полон під час консультативно-представницької зустрічі з колегами з РФ.

Про це пишуть «Українські новини» з посиланням на голову Державної прикордонної служби України Петра Цигикала, передає «Слово і Діло».

За його словами, прикордонники сусідніх держав постійно проводять такі зустрічі, що є звичайною світовою практикою. Цигикал припустив, що російські силовики могли й не заходити на територію України, а викрасти українських прикордонників безпосередньо на кордоні.

Прикордонна служба розпитає ФСБ, як до них потрапили двоє прикордонниківПредставники Держприкордонслужби сьогодні розпитають російських прикордонників, як двоє наших потрапили до рук ФСБ.

Він розповів, що в службовому автомобілі викрадених військовослужбовців знайшли верхній одяг, який вони залишили, йдучи на короткострокову консультативну зустріч із російськими прикордонниками.

Голова ДПСУ повідомив, що 10 жовтня відомство передало ФСБ Росії матеріали, що засвідчують особи захоплених. За його інформацією, зараз до процесу повернення заарештованих українців підключені МЗС та Офіс омбудсмена.

З огляду на вищесказане, зазначив Цигикал, українська прикордонна служба вирішила обмежити кількість прикордонних консультативних зустрічей із росіянами.

«Ми вирішили обмежити ці зустрічі на рівні керівників (прикордонних служб – ред.), щоб убезпечити менш підготовлений персонал», – повідомив очільник відомства.

Як повідомлялося, 4 жовтня Державна прикордонна служба України заявила про зникнення двох прикордонників під час моніторингу кордону в Сумській області. Того ж дня російська сторона офіційно заявила, що затримала їх.

Нагадаємо, 9 жовтня з'явилася інформація, що російський суд заарештував прикордонників на 2 місяці за «незаконний перетин кордону» та «злісну непокору працівникам правоохоронного органу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: