Клімкін розповів, в якому випадку можливий перегляд Угоди України з Євросоюзом

Читать на русском
Голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що перегляд Угоди про асоціацію буде винесений на обговорення 12 жовтня в Будапешті.

Очільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що перегляд Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом буде винесений на обговорення 12 жовтня в Будапешті.

Про це він написав у Twitter, передає «Слово і Діло».

Як працюється міністру закордонних справ Павлу Климкіну?Аналітики Слова і Діла розібралися, які обіцянки міністр закордонних справ Павло Клімкін виконав за час своєї роботи на посаді голови МЗС, а які – ні.

«Дуже здивований заявами голови МЗС Угорщини про перегляд Угоди про асоціацію. Планую обговорити всі питання 12 жовтня в Будапешті», – написав він.

За його словами, перегляд Угоди про асоціацію можливий лише в контексті забезпечення чіткої європейської перспективи України.

«Підтверджую готовність до діалогу з Угорщиною на всіх рівнях. Говоритимемо про все, в тому числі про видачу громадянам України угорських паспортів і не тільки...», – написав Клімкін.

На своїй сторінці в соціальній мережі Клімкін запросив європейських партнерів України відвідати Закарпаття.

«Планую візит іноземних послів до цього регіону, безпосереднє спілкування з його жителями», – написав голова МЗС.

Угорщина збирається блокувати будь-яке зближення України з ЄСТаке рішення стало відповіддю офіційного Будапешта на підписання президентом Порошенком закону «Про освіту».

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що новий закон України «Про освіту» суттєво порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. При цьому Сіярто відмовив Климкіну в зустрічі під час поїздки до Закарпатської області для обговорення української реформи освіти.

Також голова МЗС пропонував прихильникам і противникам спільно обговорити скандальний закон про освіту.   Нагадаємо, нещодавно Павло Клімкін розтлумачив очільнику МЗС Румунії новий український закон про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: