Кабмін має намір залучити в Україну міжнародні пенсійні фонди

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за залучення в Україну міжнародних приватних пенсійних фондів у рамках побудови накопичувальної пенсійної системи.

Кабінет міністрів приступає до розробки законопроекту про створення в Україні накопичувальної пенсійної системи за участю приватних міжнародних фондів.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив у інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Пенсійна реформа: в чому суть та чи зміниться рівень життя українцівВ уряді запевняють, що пенсіонери вже почали отримувати перераховані виплати. Що ж пропонується в пенсійній реформі, розповіли експерти.

Глава уряду зазначив, що виступає за побудову другого рівня пенсійної системи (накопичувальної пенсійної системи), але переживає за збереження коштів громадян.

«Адже всі пам'ятають втрату грошей в Ощадбанку СРСР. Я не хочу повторення такого, тому потрібні гарантії, щоб люди знали, що якщо вони роблять накопичення, то після виходу на пенсію вони їх отримають. Я думаю, що тут треба залучати міжнародні фонди, які мають хорошу репутацію, є досить стійкими», – сказав Гройсман.

За його словами, розробкою відповідного законопроекту зараз займатиметься Кабмін разом із депутатами, які мають кілька хороших ініціатив.

Раніше в Кабміні повідомили подробиці проведення пенсійної реформи на Донбасі.  

Нагадаємо, Володимир Гройсман нещодавно розповів, коли почнуть виплачувати підвищені пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: