НАБУ затримало підозрюваного в причетності до «газової схеми»

Читать на русском
12 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ Укргазвидобування.

12 жовтня НАБУ разом із САП затримали ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування».

Затриманий переховувався від слідства й був оголошений у розшук у серпні 2016 року, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на офіційний сайт НАБУ.

Затриманий підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України.

Зокрема, йдеться про участь у злочинній організації; заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою службовим становищем, вчинене в складі злочинної організації; легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом; фіктивне підприємництво.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 5 вересня детективи НАБУ також затримали одного з імовірних учасників злочинної організації.

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» в грудні 2015 року. За версією слідства, в період із січня 2013 року до червня 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ «Укргазвидобування» заподіяні збитки на суму більш ніж 740 млн грн. Загалом слідство встановило причетність до участі в «газовій схемі» 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб скеровані до суду, з них щодо 7 осіб набув чинності обвинувальний вирок.

Нагадаємо, НАБУ затримало двох топ-чиновників Міноборони за схеми з паливом на 150 мільйонів.

Раніше в НАБУ назвали кількість розслідуваних відомством справ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: