НАБУ затримало двох топ-чиновників Міноборони за схеми з паливом на 150 мільйонів

Читать на русском
НАБУ затримало двох топ-чиновників Міністерства оборони за розтрату майже 150 мільйонів гривень через схеми із закупівлею палива.

Детективи НАБУ під керівництвом САП провели обшуки й затримали заступника міністра оборони та директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони за підозрою в розтраті 149 мільйонів гривень через схеми із закупівлями палива.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Детективами Бюро та прокурорами САП затримані двоє ймовірних учасників злочину – заступник міністра оборони України та директор департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів МОУ. Вирішується питання про повідомлення про підозру, обрання щодо затриманих запобіжного заходу та встановлення інших співучасників», – розповіли в НАБУ.

За даними слідства, після проведення тендеру на закупівлю палива на початку 2016 року для потреб армії було закуплено пального на суму понад 1 мільярд гривень.

«Відповідно до даних досудового розслідування, упродовж червня-серпня 2016 року за відсутності будь-яких правових підстав для внесення змін до договорів про закупівлю товарів за бюджетні кошти замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими була безпідставно збільшена ціна за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. Внаслідок цього на користь постачальника безпідставно та незаконно були перераховані бюджетні кошти на загальну суму 149 мільйонів 339 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Під час розслідування НАБУ встановило, що посадові особи Міноборони за змовою з представниками комерційного підприємства скоїли злочини за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Вирішується питання про повідомлення про підозру, обрання щодо затриманих запобіжного заходу та встановлення інших співучасників. Досудове розслідування за цими фактами детективи НАБУ почали у вересні 2016 року.

Директором департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів є Володимир Гулевич. За даними джерел «Слова і Діла» в правоохоронних органах, затриманий також заступник міністра оборони Ігор Павловський.

Нагадаємо, 11 жовтня в НАБУ назвали кількість уже розслідуваних справ.

Також у НАБУ повідомили, що перевіряють достовірність декларації одного з народних депутатів, який забув вказати в ній дві квартири в Ізраїлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: