Очільник МЗС Угорщини пригрозив Україні санкціями ЄС

Читать на русском
За словами міністра, якщо Україна не вживатиме необхідних заходів, в силу можуть вступити штрафні санкції ЄС, які торкнуться сфери торгівлі.
Петер СійяртоФото: REUTERS

У зв'язку з освітньою реформою ЄС може запровадити проти України економічні санкції.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє сайт угорського уряду, передає «Слово і Діло».

Скандал довкола закону про освіту: чи дійсно Україні є за що виправдовуватисяУгорщина розкритикувала статтю українського закону про освіту щодо мовних норм та погрожує переглянути Угоду про асоціацію України з ЄС. Чи дійсно на це є підстави, з’ясовували експерти.

«Якщо Україна не ухвалить необхідні заходи (щодо освіти – ред.), то можуть набути чинності штрафні санкції ЄС у сфері торгівлі, тому що умови асоціації містять домовленість про вільну торгівлю, яка відкриває перед Україною європейські ринки. Таким чином, якщо доведуть, що Україна порушила основні принципи Угоди про асоціацію з ЄС, то це може призвести до торгових і економічних санкцій», – сказав Сіярто.

Він також додав, що Угорщина блокуватиме подальші кроки України з євроінтеграції доти, доки закон про освіту перебуватиме в нинішньому вигляді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз не підтримає ініціативу Угорщини про перегляд Угоди про асоціацію з Україною.

Раніше повідомлялося, що Україна та Польща наприкінці жовтня у Львові мають намір обговорити закон про освіту.

Вчора народний депутат України Дмитро Тимчук розповів про план Угорщини щодо створення автономії на Закарпатті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: