Холодницький прокоментував поправки до КПК

Читать на русском
Голова САП Назар Холодницький 6 жовтня прокоментував ухвалені поправки до Кримінального процесуального кодексу.

Голова САП Назар Холодницький 6 жовтня прокоментував ухвалені поправки до Кримінального процесуального кодексу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення Холодницького в Facebook.

«Про кричущі зміни до Кримінального процесуального кодексу України, проголосовані народними депутатами практично «з голосу» та вже широко відомі як «поправки Лозового», сьогодні не чули хіба що зовсім байдужі юристи», – зазначив він.

Судова реформа: як обиратимуть суддів та чи можуть ветувати законВерховна Рада ухвалила судову реформу, а вже наступного дня в Раді зареєстрували проект постанови про скасування змін, а НАБУ просить ветувати закон. Детальніше в ситуації розбиралися експерти.

Холодницький погоджується з критикою скандальних поправок у ЗМІ. «Обґрунтованою критикою та коментарями рясніють усі провідні видання та інтернет-ресурси. Звичайно, що без доступу та вивчення остаточної редакції ухваленого закону України категорично стверджувати про його асоціальний та антиправовий характер не можна, але мовчки очікувати його вступу в силу вважаю недопустимим».

«Ті правки, що враховані комітетом та направлялися на розгляд Верховної Ради України, не мають нічого спільного з удосконаленням кримінального процесу, а радше нагадують про «покращення життя вже сьогодні» всім тим, проти кого вистояв Майдан», – написав голова САП.

Холодницький наполагає на шкідливості ухвалених поправок. «Пропозиції щодо обмеження термінів досудового розслідування, звуження до одного суду переліку судів, до яких звертаються з клопотаннями слідчі та прокурори під час досудового розслідування, проведення експертиз лише за дорученням слідчого судді чи суду, продовження термінів досудового розслідування слідчими суддями та наділення їх повноваженнями скасовувати повідомлення про підозру – є шкідливими, якщо не сказати злочинними».

«Моя позиція тверда й однозначна: пропозиції народного депутата України Андрія Лозового до проекту вищезгаданого закону – це зміни на догоду злодіям та корупціонерам. Це небезпечний прецедент і шалений стрибок назад у нашому прагненні до європейського майбутнього та побудови економічно міцної й насамперед правової держави, що подолала корупцію», – підсумував він.

Раніше в НАБУ закликали Порошенка накласти вето на судову реформу.

Нагадаємо також, що президент Петро Порошенко повідомив, коли запрацює оновлений Верховний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: