Постпред України в Раді Європи відповів на заяви Земана

Читать на русском
Крим не продається: постпред України в Раді Європи прокоментував скандальну заяву президента Чехії.
фото: RFE\RL

Відповідь президенту Чехії Мілошу Земану на його заяви про визнання анексії Криму лише одна: Крим не продається.

Так прокоментував слова Земана постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Цю сесію ПАРЄ конструювали під агітацію за повернення росіян. Режисери «рашен камбеку», які раніше трималися за лаштунками, виходять на світло. Ризикують, але гра того варта. Земан не один із них. Він завжди був за Росію. Сьогодні він був просто артистом, якого вивели на авансцену, щоб створити правильну атмосферу й мобілізувати людей, які ще не визначилися щодо повернення росіян», – зазначив Кулеба.

Він підкреслив, що відповідь чеському президенту може бути лише одна: «Крим не продається».

«Але головний в цій грі не артист, а режисери. Ми їх знаємо. Вони знають, що ми їх знаємо. Вони завдають своїх ударів. Ми – своїх. Під час зустрічей у коридорах ми посміхаємося один одному. Ситуація складна як ніколи. Ставки підняті до максимуму. Гра триває», – додав Кулеба.

Нагадаємо, 10 жовтня під час свого виступу в ПАРЄ Земан заявив, що вважає «завершеною справою» російську анексію Криму, й запропонував вирішити питання за допомогою виплат.

Член української делегації в ПАРЄ, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко прокоментувала виступ Земана й заявила, що Україна не торгуватиме своїми територіями та громадянами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: