Геращенко прокоментувала заяву президента Чехії

Читать на русском
Перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації Ірина Геращенко назвала пропозицію президента Чехії Мілоша Земана неприйнятною.

Перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко назвала пропозицію президента Чехії Мілоша Земана неприйнятною.

Про це вона написала в Facebook 10 жовтня, передає «Слово і Діло».

«Жахливий у своєму цинізмі виступ президента Чехії Земана на сесії ПАРЄ, який активно рекламував Путіна, який закликав негайно зняти санкції, тому що вони не діють і б'ють по ЄС, а не по РФ. А Україні він фактично порадив ... домовлятися про фінансову або нафтогазову компенсацію з РФ за вкрадений Крим», – написала Геращенко.

Вона підкреслила, що Україна не погодиться на таку пропозицію. «Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю й гідністю. Це не продається», – наголосила Геращенко.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан під час свого виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) запропонував Україні домовитися з РФ про фінансову або нафтогазову компенсацію за анексований Крим.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада визнала РФ агресором.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: