МЕРТ має намір переглянути умови ЗВТ з Євросоюзом

Читать на русском
У Мінекономрозвитку заявили, що переговори про створення зони вільної торгівлі з ЄС завершилися досить давно, й тепер умови доступу товарів до ринку України та ЄС застарілі.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі виступає за перегляд умов зони вільної торгівлі з Європейським Союзом для її поглиблення.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку з посиланням на торгового представника України Наталію Микольську, передає «Слово і Діло».

ЗВТ з Канадою: чи зможуть українці ввозити канадські авто без митаГендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів розповів про важливі нюанси угоди про ЗВТ з Канадою та придбання канадських авто.

«Вже зараз зрозуміло, що умови вільної торгівлі потрібно переглядати. Переговори щодо створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом завершилися досить давно, й тепер умови доступу товарів до ринку України та ЄС застарілі ... Адже квоти, які в ній прописані, й винятки з угоди, а також довгі перехідні періоди для промислових товарів не працюють ані для ЄС, ані для України», – заявила Микольська.

За словами торгпреда, існує необхідність провести детальний аналіз поглиблення торгівлі з ЄС і визначити оптимальний формат співпраці в короткостроковій і довгостроковій перспективі – в рамках зони вільної торгівлі (з переглядом) або митного союзу з ЄС, а також вивчити можливі ризики й терміни.

За даними МЕРТ, за результатами шести місяців 2017 року Європейський Союз є основним торговим партнером України з питомою вагою торгівлі товарами та послугами 39,9%. Обсяги експорту до ЄС склали 9,4 мільярда доларів і збільшилися на 22,8% (або на 1,7 мільярда доларів).

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» доб'ються перегляду угоди про ЗВТ з ЄС, якщо цього не зробить владаСказано 5 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

В Україні з 1 січня 2016 року набув чинності режим зони вільної торгівлі з ЄС.

ЄС запровадив квоти на 36 видів українських товарів, у рамках квот поставки здійснюються за преференційним тарифами, а понад квотами – за загальними.

Як відомо, Україна за підсумками першого кварталу 2017 року вичерпала річні квоти на безмитне ввезення до ЄС вже за шістьма категоріями товарів.

Нагадаємо, 1 серпня набула чинності Угода про ЗВТ між Україною й Канадою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: