НАЗК внесло припис одному з українських міністрів

Читать на русском
Під час перевірки в Міністерстві співробітники антикорупційного відомства виявили низку порушень закону про запобігання корупції.

У НАЗК повідомили про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання й врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру молоді та спорту України Ігорю Жданову.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає «Слово і Діло».

Ігор Жданов: як виконує свої обіцянки міністр молоді та спорту України?Слово і Діло підготувало інфографіку за рівнем відповідальності міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова.

Так, під час планової перевірки у Міністерстві молоді та спорту України комісія НАЗК виявила порушення вимог закону «Про запобігання корупції».

Зокрема:

– Міністерство не подало на узгодження до НАЗК доопрацьовану антикорупційну програму відомства за 2017 рік;

– не було повідомлено про випадки неподання або несвоєчасного подання декларацій суб'єктами декларування;

– не забезпечили умови для повідомлень його працівниками про порушення вимог закону іншою особою через спеціальні телефонні лінії, офіційні сайти й засоби електронного зв'язку;

– при проведенні спеціальних перевірок запити про перевірку відомостей щодо особи, яка претендує на обійняття відповідної посади, спрямовувалися не до всіх органів;

– довідки про результати спецперевірки були складені без отримання інформації від усіх органів.

НАЗК вимагає усунути порушення, провести щодо працівників відомства службові розслідування та притягнути винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

Припис є обов'язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену Кодексом про адмінпорушення, йдеться в повідомленні Нацагентства.

21 серпня повідомлялося, що НАЗК виявило порушення в деклараціях віце-прем'єрів Кістіона, Зубка, Кириленка та міністра спорту Жданова.

Нагадаємо, раніше Міхеіл Саакашвілі різко розкритикував міністра спорту Жданова через результати української олімпійської збірної в Ріо-де-Жанейро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: